Aktivna individualna obravnava

Aktivna individualna obravnava - individualno učenje je sestavljeno iz:

1

Razlage in razumevanja

delovanja telesnih sistemov, fizikalnih zakonov, ki vplivajo na telo, je velik del učenja. Na podlagi tega lahko opazite vedno več dogajanja iz telesa. Hkrati pa se vedno bolj zavedate vašega lastnega delovanja, iščete vzorce vašega gibanja, vedenja, izražanja in s tem kako vplivate na okolico, kako okolica vpliva na vas, kakšne odnose živite.

2

Dela na mizi

z AEQ protokoli, kar vam omogoča, da hitreje pridete do povezav med telesom in zavestjo. Do teh odtujitev nikoli ne bi smelo priti, ker to ni naravno stanje.

S protokoli, ki jih izvajam na mizi in vedno večjim razumevanjem spoznavate kaj vse je do tega pripeljalo. Vedno bolj podrobno spoznavate svojo preteklost.
S protokoli ciljano usmerjam moj pritisk roke na vaše posamezne mišične skupine. Zasnovani so tako, da hitro in učinkovito prekinejo podzavestno senzorno motorno povratno zanko. Zato hitreje občutite povezavo teh mišičnih skupin z zavestjo. Tako dobite večji občutek iz teh delov in jih imate pod večjim zavestnim nadzorom. Pri tem vi aktivno sodelujete, saj usmerite vso svojo pozornost tja, kjer čutite moj dotik. Ko vedno bolj razumete, da so mišice kronično pokrčene z razlogom, vedno bolj dojemate delo na mizi in zraven aktivno, zavestno sodelujete.

Kako protokoli potekajo, kako si sledijo, pa je odvisno od vsakega posameznika, od njegovega stanja, od njegovih težav in pripravljenosti učenja. Zato je to individualno učenje najbolj učinkovito, ker je individualno prilagojeno, ciljno usmerjeno vašim težavam.

3

Učenja AEQ vaj,

ki so osnova, da začutite senzorno motorno amnezijo in na podlagi katerih spoznavate svoje vzorce gibanja. Pri tem se učite raziskovati lastno telo in uporabljati domišljijo kako gib narediti vedno na drugačen, bolj učinkovit način. S tem se učite iskati tudi vedno bolj učinkovite načine vedenja in izražanja, da lahko to kar vas moti, ovira ogroža ali omejuje, vedno bolj urejate.

S tem ste vi vedno bolj urejeni, vse bolj so urejeni vaši odnosi, posledično je vaše telo vedno bolj v homeostazi.

4

Učenja AEQ dihalnih vaj in AEQ dihalnih modulov,

s katerimi se na začetku učite kako iz simpatičnega načina delovanja vašega avtonomnega živčnega sistema postajate vedno bolj parasimpatični in zakaj je to tako pomembno.

V nadaljevanju pa se učite raziskovati zakaj ste morali v preteklosti ustvarili mišične napetosti, ki so vam omejile dihanje, ki je za vas postalo običajno, ni pa normalno.

Raziskujete zakaj je prišlo do potrebe po manipulaciji z jakostjo čustev in s tem do zmanjšanja ali izgube spontanega, avtentičnega izražanja. Učite se vedno bolj učinkovitega dihanja, ki je vezano na pravilno uporabo trupa.

5

Domačih nalog,

ki so sestavni del Aktivne terapije, kar vas vzpodbuja, da aktivno razmišljate o sebi skozi dan, vsaki dan. Razmišljate in spremljate svoje vedno bolj občutene vertikalne in horizontalne povezave znotraj some. Budno spremljate vaš odnos do okolice in odnos okolice do vas.

Ljudje nismo navajeni spremljati dogajanja v telesu, ko hodimo, ko se pogovarjamo, ko jemo, ko vozimo, delamo karkoli. Naša zavest je v drugem časovnem pasu. Ta čas, ko mi z našo zavestjo razmišljamo o preteklosti in prihodnost, naša podzavest in telo delujeta v sedanjosti. Še manj pa čutimo kaj se dogaja v telesu. Ker niti ne vemo, da bi morali čutiti. Živimo tako kot smo navajeni in niti ne vemo, da bi lahko bilo drugače.

Če ne vemo kaj počnemo v sedanjem trenutku je izredno težko vplivati na to, da bo sedanjost drugačna. Potem je nemogoče pričakovati, da bo prihodnost drugačna. Sploh pa ne boljša.

Skozi Aktivno terapijo in pravilno izvajanje AEQ vaj, boste vedno več podatkov dobili o vas kako ste, kaj čutite in kako se vedete v sedanjosti. Predvsem zakaj ste taki kot ste. Kar pa je edini način, da začnete spreminjati stvari v sedanjosti, da bo prihodnost drugačna.

Lahko ste največji strokovnjak na svojem področju. O učinkovitem urejanju odnosov s sabo in okolico pa veste zelo malo. Zaradi premajhne čustvene zrelosti tega enostavno ne znate, ne zmorete. Nikoli se niste tega naučili. Lahko pa ste bili celo prisiljeni, naučeni da prevzemate razne vloge, ki vam škodujejo in na ta način živite še danes.

Ste se znašli v vrtincu življenja, ki ga več ne nadzorujete?
Ste prišli do faze kronične utrujenosti, ste na poti v izgorelost in iščete drugačen način delovanja?
Ste izgubili rdečo nit od preobremenjenosti, živite odnose, ki vas izčrpavajo in
težko najdete čas ali pa način, da se regenerirate?
Ste v kroničnih bolečinah in jim ne najdete vzroka?

Pot ven ni enostavna. Zna trajati dlje, kot ste si predstavljali, kot bi si to želeli. Dolg ega do telesa se z leti samo povečuje.

Če imate kronične težave pomeni, da se vam dogajajo ene in iste stvari, vi pa se počutite, kot da nimate nobenega vpliva na to kaj počnete.

Dejanja izvaja telo in če niste v stiku s telesom, nimate kontrole nad dejanji. Tako nimate kontrole nad tem kako se gibate, vedete, izražate.

Kar nekaj časa je potrebno, da začnete zavestno opazovati svoje vzorce delovanja in jih začnete razumevati zakaj ste takšni kot ste. Sčasoma začnete spreminjati svoj način gibanja in s tem vedenja in s tem izražanja.

Spreminjanje po AEQ metodi ne pomeni hitrih, instant rešitev. Vedno bolj kot dojemate delovanje telo-podzavest-zavest, bolj začnete spoštovati zakon časa in začnete uvajati male spremembe. Brez razumevanja ne morete uvajati spremembe.

Za uvajanje sprememb morate hkrati dvigovati čustveno zrelost.

Aktivna terapija Sabina Musar

AEQ® Aktivna
individualna obravnava

 170 € I 90 min

Kako pogosto: odvisno je od vas.

Na prvem srečanju, ko se spoznamo, določimo terminsko kako naprej. Prilagoditi se moramo realnim zmožnostim vašega telesnega stanja. Lahko imate veliko zavestno željo po spremembi, moramo pa upoštevati tudi interese podzavesti.

Če se želite prijaviti na AKTIVNO OBRAVNAVO, za boljše razumevanje, prosim preberite »Delo z mano«.

Prijava na Aktivno individualno obravnavo

Program: INTENZIV

V primeru, da se odločite za konkretne spremembe in imate možnost zmanjševanja dogodkov na dnevni bazi, da vam ostane več časa za samoraziskovanje in poglobljen proces, vam je namenjena Aktivna individualna obravnava  INTENZIV.

V času med enim in drugim srečanjem poteka intenzivno samoraziskovalno delo. Usmerjam vas v poglobljen proces samoraziskovanja z domačimi nalogami in med eno in drugo obravnavo predelujeva vaša raziskovanja.

 AEQ® Aktivna
individualna obravnava
INTENZIV

 340 € I 90 min

Prijava na Program INTENZIV

SM center - Svet terapij Sabina Musar

Če želite konkretne spremembe, če se zavedate, da ni instant rešitev, raziskujete naprej…