Delo z mano

Se počutite obupano?
Ste se znašli na točki, ko enostavno več ne veste kako naprej?
Ste se znašli pred veliko odločitvijo?
Ste tako utrujeni, da se bojite, da se boste samo sesedli?
Imate dovolj življenja, ki ga živite in čas je, da nekaj konkretno ukrenete?
Želite nekaj drugačnega, boljšega zase, pa enostavno ne veste kje začeti?
Ste na na začetku, pa potrebujete nekoga, ki prepozna vaš potencial?
Rabite vzpodbudo?

To so vsa vprašanja, s katerimi sem se sama ukvarjala.
Uf, kje sem bila jaz nekoč in kje sem danes....zato vem, da je mogoče. In je pot. Morate pa vedeti nekaj: ni bližnjic, ni prehitevanja, ni čudežev, ni čudežne tabletke, ni rešitelja, ni neučakanosti.

Je samo: KAJ VSE NE ČUTITE IZ TELESA, PA BI MORALI. To je najin prvi korak. Če želite z mano delati individualno, začneva z AKTIVNIMI OBRAVNAVAMI.

Tu imate dve možnosti:
Aktivna obravnava: 140 eur
Aktivna obravnava Intenziv: 280 eur

Razlika?
Pokličite me in preverite.

Pred tem pa si spodaj podrobno preberite kaj vse bo najino delo zajemalo.

Ko se odločite, da boste začeli spoznavati sebe z namenom, da nekaj kar vas moti, ovira, ogroža ali omejuje, spremenite in uredite, potrebujete pomoč, učitelja, ki vas vodi skozi vaše procese. Ker dejstvo je, če bi znali sami, bi to že uredili.

Ko greste skozi te procese, ko se učite spoznavati občutke iz telesa, boste imeli opravka z lažno intuicijo, kar je delo vaše podzavesti, ki vam bo pošiljala signale, da se ne smete spreminjati. Zato je nujno imeti vedno več znanja in razumevanja vaših telesnih sistemov, da veste kaj se vam dogaja.

Pri tem je pomembno, da veste s kom delate, kdo sem jaz, kaj lahko pričakujete od mene in kako vam lahko pomagam. Zato vas prosim, da preberete »Moja AEQ zgodba«.

Kot učiteljica AEQ metode in učiteljica AEQ dihanja 2. stopnje, celostno spoznavam svoje delovanje telesa, podzavesti in zavesti in to učim tudi vas.

Sabina Musar AEQ

Če želite konkretne spremembe, če se zavedate, da ni instant rešitev, raziskujete naprej…

Poglobljeno razumevanje delovanja telesnih sistemov

Telo - podzavset - zavest

S kakšnimi težavami se srečujete?
Kje vse ste popačili odnos do sebe, do svojega telesa, do okolice, do časa?
Na katerih področjih vam je življenje šlo izpod nadzora, da vas telo mora opozoriti na neravnovesja v obliki kroničnih stanj?
Na katerih področjih je vaš odnos površen, površinski, je premalo globine, ne greste v podrobnosti določenih delov svojega življenja?
Če hočete iti v globino, morate za to imeti čas in znanje.
Če poglobite odnos do sebe, pridejo ven potlačene stvari, ki pa so potlačene z razlogom.
Zakaj ste izgubili sposobnost zaznavanja notranjih blokad v telesu?
Zakaj vaše telo ne more primerno vplivati na vašo zavest? Zavest imate zato, da zavestno iščete boljše rešitve. Da se vedno bolj učinkovito gibate, vedete, izražate.
V nasprotnem primeru vedno bolj delujete avtomatizirano, po vnaprej določenih odzivih. Po vzorcih iz podzavesti, ki jih izvajate brez kritičnega razmisleka, kako delovati na boljši, učinkovitejši način.

SM center - Svet terapij Sabina Musar AEQ Maribor

Kronična stanja, kronične težave, kronične bolečine

SM center - Svet terapij Sabina Musar AEQ Maribor

Imate kronične bolečine, ki jim ne najdete vzroka?
Imate kronična stanja v obliki nezmožnosti urejanja določenih odnosov?
Imate kronična stanja v obliki raznih razvad, ki vam trenutno nudijo olajšanje, na dolgi rok pa vam škodujejo?
Če imate kronične probleme pomeni, da ste kronično neučinkoviti v reševanju akutnih problemov.
Kronične probleme imate zaradi nezmožnosti učinkovitega reševanja akutnih problemov.

Če imate kronične težave ste odvisni od določenega vedenja, ki ga kljub temu, da vam ne koristi, ne zmorete opustiti. Ne morete urediti ali pa se ločiti od nekoga ali od nečesa. Urejevanje ali ločevanje od nekoga ali od nečesa zahteva agresivno vedenje*. Da ste dovolj odločeni, primerno čustveno zreli, da uporabite določena sintropična ali entropična agresivna čustva, da lahko urejujete, greste stran ali da se borite s tem, kar vas moti, ovira ogroža ali omejuje.
Spoznavate sintropična – povezovalna čustva in entropična – razdiralna čustva in njihovo uporabo.

*Agresivno vedenje v AEQ metodi razumemo, da gremo odločno proti nekomu ali nečemu, kar nas moti, ovira, ogroža ali omejuje, z namenom, da to izrazimo in urejamo.

Kronična stanja so neprijetna stanja in njihov namen je, da vas prisilijo, da greste ven iz kroničnih stanj. Medtem, ko vas bo podzavest želela obdržati v enakem delovanju. Ker podzavest je v preteklosti naredila vse, kar je bilo v vašem interesu, da vam je v danih okoliščinah omogočila preživeti. V obdobju, ko niste znali, zmogli drugače, ko vaša čustvena zrelost še ni bila dovolj visoka za primerno urejanje danih situacij.

Zaradi senzorne amnezije se sploh ne zavedate kaj je dejanski problem.
Zaradi motorne amnezije pa ne morete, ne znate, ne smete naredit dejanj, potrebnih za spremembo kroničnih stanj. Ker vas podzavest ne spusti.

Spontanost / avtentičnost

Da ne čutite stvari takšne kot so v resnici, to zahteva zmanjšanje spontanosti ali pa zvišanje mišične napetosti. Če ste sproščeni in nimate napetih mišic, ste bolj spontani. Višja spontanost pa pomeni, da bolj avtentično odreagirate na stvari, ki se dogajajo okrog vas in so za vas pomembna.

Če ste imeli v preteklosti slabe izkušnje z avtentičnim, spontanim izražanjem, ste se naučili to zadržati v sebi. Za to ste morali povečati mišično napetost, ki je z leti postala kronična, nezavedna. To pa vam danes povzroča težave, katerim niste našli pravega vzroka.

SM center - Svet terapij Sabina Musar

Z AEQ vajami se učite gibanja na zavesten način, ki povečuje zavedanje stanja v telesu. Če stanje v telesu ni rožnato, če imate prenizko čustveno zrelost, delate gibe z figo v žepu. Če se ne premikate, ne morete začutiti več kot običajno.

Namen giba je, da povečuje povezanost med telesom in zavestjo. To je učinkoviti način, da kronične težave v telesu postopoma odpravite. Če ne povežete povezav med telesom in zavestjo, ker je to nenaravno stanje, ki nikoli niti ne bi smelo obstajat, potem vas bo telo vedno bolj sililo v to, da nekaj naredite.

Senzorno motorna amnezija - SMA
Senzorno motorna odtujitev - SMO
Senzorno motorna iluzija - SMI

Teoretično vam lahko razložim kaj je senzorno motorna amnezija (SMA) in senzorno motorna odtujitev (SMO), vendar jo lahko občutite samo skozi AEQ vaje, kar je predpogoj, da jo lahko odpravite.

Da dojamete dinamiko kaj pomeni SMA in SMO je proces, ki potrebuje svoj čas. To se učite na mojem programu v živo v Mariboru, na online programih in intenzivno na Aktivni obravnavi - na individualnem aktivnem učenju z mano.

Ko delate vaje dovolj pozorno se poveča vaša zaznava realnega, dejanskega stanja v telesu. Ki je v vašem telesu že od nekdaj. Prej tega niste čutili. Ker je bila blokada senzacij iz telesa dovolj močna, da tega niste zaznali. V telesu pa je bilo že prej.

Vaje povečujejo sposobnost, da čutite. Povečujejo vpliv telesa na možgane, na zavest. Zato se bolj zavedate kaj se v telesu dogaja. Temu sledi, da se povečajo bolečinska stanja, ker ste vi povečali občutljivost, ne pa ker se je povečala bolečina.

Senzorno motorna amnezija je razlog, da ne znate spremeniti svoj odnos do časa, gibanja, svojih dejanj in svojih občutkov do te mere, da greste vedno v pre-več ali pre-malo. Tako se vedno znova znajdete v začaranem krogu, ko se preveč trudite ali pa premalo. Tako ste iz dneva v dan vedno bolj utrujeni, greste v stanje kronične utrujenosti, lahko celo izgorelosti, imate težave s spanjem,…

Z individualno Aktivno obravnavo, AEQ vajami in razlago vedno bolj razumete, kje greste v preveč in kje v premalo in zakaj. Tako znižujete svojo neučinkovitost in povečujete učinkovitost. Zato se vedno boljše počutite in imate vedno več energije.

Čustvena zrelost in bolečina

Ko dvigujete svojo čustveno zrelost, je del procesa, da se soočite z bolečinami, ki jih imate v sebi, ne samo fizične, tudi čustvene. Tu naletite na težavo čustvene zrelosti.

Čustvena zrelost pomeni, kako močna čustva lahko prenesete in pri tem ohranite svojo zavestnost nad dogajanjem, da ne reagirate preveč ali premalo oziroma po naučenih vzorcih. Čustvena zrelost pomeni tudi kako močno reakcijo prenesete iz okolice in pri tem ohranite svojo visoko zavestnost dogajanja v vas, da ne reagirate po naučenih vzorcih.

SM center - Svet terapij Sabina Musar AEQ Maribor

V realnosti to pomeni, da ste si organizirali življenje tako, da se ne rabite soočati s stvarmi, ki vas motijo, ovirajo, ogrožajo ali omejujejo. Ko vedno bolj spoznavate in razumete vaše delovanje, je to zelo boleče. V AEQ metodi rečemo, da se delate, da slona v sobi ni. Pomeni, da imate v sobi velik problem v obliki slona, vendar je dosti bolj enostavno gledati vstran, kot se soočiti s tem velikim slonom.

Ko imate dovolj visoko čustveno zrelost lahko natančno pojmujete problem, sprejmete primerno odločitev, naredite primerno dejanje, da to uredite. Sprejmete tudi močno reakcijo iz okolja, se znate prilagajati in pogajati.

Zavedate se, da je potrebno v sedanjosti iti skozi princip realnosti, da bo v prihodnosti možno doživeti princip užitka. Do principa užitka ne moremo priti, če ne gremo skozi princip realnosti. Vse to so lastnosti odrasle, odgovorne, čustveno zrele osebe.

Nižja kot je vaša čustvena zrelost, bolj iščete rešitelja. Večja kot je čustvena zrelost, bolj iščete učitelja. Tako pridete v stik s stanjem nemoči in kolikokrat ste ga v preteklosti doživeli. Opazite lahko kje vse ste žrtev in kako je to krojilo vaše življenje.

Raziskujete kakšen pristop uporablja vaš sistem, vedno znova, da vas ohranja v določenem vedenju, ki pa vam ne koristi.

Izzivi

Zakaj je določena energija v nekem delu telesa? Zato, da z njo vplivate na okolje! Če pa te energije ne izrazite v okolje, ostane tam v telesu. Po 1.zakonu termodinamike se lahko spremeni samo v drugo obliko.

Praktični primer: Nekdo do vas ni npr. pravičen. V telesu se začne izdatno proizvajati energija, da bi jo vi izrazili v okolje in s tem uredili odnos do te osebe. Vi pa nočete, da bi tega dotičnega bolela glava, ker ste naučeni tako, da rajše vi trpite za nekaj, kar je naredil vam. Ker ne izrazite te energije vas boli glava, zato, da njega ne boli, čeprav je on kriv. Vi nase prenesete kazen, da se on ne sooči s svojo krivdo, odgovornostjo in kaznijo.

Vas boli, sebi povzročite bolečino, da je ne povzročite nekomu drugemu, ki bi jo pa moral začutiti, da bi se spremenil do vas. Ne znate pravilno in učinkovito uporabiti agresivna čustva, da si zagotovite vedno bolj urejeno okolje in s tem vašo homeostazo.

Zato so AEQ vaje tako pomembne, ker ciklično napenjate in sproščate skozi vajo to področje in s tem ste pozorni na to kaj delate in začnete čutiti kaj se tam dogaja.

Sčasoma to čutite v vsakdanjem življenju kdaj bi morali reagirati pa ne, ker ste naučeni, da se to ne dela, ker to ni prav. Greste v samodestrukcijo, namesto da bi to urejali. In stvari ostanejo enake in postanejo kronične.

AEQ vaje zmanjšujejo upor do dejanj, ne zamenjajo pa dejanj samih.

SM center - Svet terapij Sabina Musar AEQ Maribor

Kljub najboljšim namenom, ne dosežete želenega rezultata:

Težave ne morete rešit, če nimate izboljšanega nadzora nad dejanji, dejanja pa izvaja telo.

Lahko greste na večje količine, na vlaganje več truda. Ko se trudite preveč, porabite preveč energije, ste neučinkoviti, pade pozornost na dejanja, ki jih izvajate.
Zato ne morete izboljševati kvaliteto dejanj, ki jih opravljate, izvajate. S tem ne dvigujete kvaliteto tistega kar počnete, s tem ne dvigujete vrednost tega kar počnete.

Podzavestna želja je v nasprotju z zavestno:

Imate željo, imate znanje, imate sposobnosti, nimate pa željenega rezultata.

Iz telesa dobite občutek, da ni pametno, da nekaj naredite, zaradi izkušenj iz preteklosti. Čeprav bi bilo pametno . Ampak je v nasprotju z podzavestnimi vzorci, ki ste jih vi tja potisnili s ponavljanjem določenih dejanj v preteklosti.

Imate energijo za dejanja, čustvene zrelosti za dejanja pa ni. Zato ta energija ostaja v telesu. Ker telo mora ustvariti energijo, če le ima možnost, da vam omogoči dejanja. Če pa vi dejanja naredite ali ne, je pa druga stvar. Če energijo imate, dejanj pa ne naredite, pride do neravnovesja, ki vodi v nepravilno delovanje telesa. Zato je tako bistvenega pomena, da raziskujete kje te nepravilnosti v vedenju imate. Potem pa te nepravilnosti odpravljate, da se spremeni delovanje telesa.

Zaupate svojim telesnim občutkom?
Je vaše telo varen kraj?
Se v svojem telesu počutite domače?
Ko ste napeti, opazite kje v vašem telesu se napetost nahaja?
Opazite kdaj vam je v vašem telesu neugodno?
Telesne napetosti opazite šele, ko so izredno močna?
Ko gre v življenju kaj narobe, kako to opazite v vašem telesu?
Imate do svojega telesa odnos, kot da to ni del vas?
Vas vaše telo ovira na poti uresničevanja vaših želja in ambicij?
Kakšen je občutek, ko je telo dobro?
Kaj imate vi od tega?

SM center - Svet terapij

Učite se stvari poimenovati, kar na začetku ni lahko. Če nikoli niste delali na ta način, ne veste kaj so telesni občutki, nimate zaupanja v njih, niti kaj vam sporočajo.
Povečujete vertikalno povezavo telo - zavest in horizontalno povezavo - to kar občutite se učite vedno bolj natančno ubesediti.
Sčasoma to, kar občutite, povežete z vse večjim razumevanjem svoje preteklosti in dogajanjem v sedanjosti.

Šele ko vse to začnete povezovati, lahko pojmujete težave.
Šele takrat lahko nehate tavati v megli in začnete iskati rešitve.
Drugače ostanete v kroničnih stanjih.

Cenik

AEQ program®
v živo

250 € | 10 tednov

AEQ program®
online

280 € | 4 tedne

AEQ® Aktivna
individualna obravnava

 170 € I 90 min

 AEQ® Aktivna
individualna obravnava
INTENZIV

 340 € I 90 min

Prijava na Aktivno individualno obravnavo

Izpolnite spodnji obrazec