Globinska masaža ali masaža globokih tkiv je posebna oblika manualne tehnike, kjer se obdelajo globje plasti mišičnega tkiva in fascije.

Trigger točke-miogeloze-mišično prožilne točke, to so majhne poškodbe v mišičnih vlaknih, do katerih pride zaradi različnih vzrokov kot so stres, slaba drža, nepravilni gibi, obremenitev. Največkrat nastanejo na narastišču mišice in so različnih velikosti.

Odpravljamo jih manualno. Če jih ne odpravite pravočasno, še v začetni fazi, začnejo sčasoma vplivati na celotno mišico in tkivo v okolici, zato se postopoma poškodujejo tudi mišična vlakna v okolici, ker le-ta prevzamejo naloge že poškodovanih vlaken.

Celotna mišica tako izgubi prožnost, telo pa to kompenzira tako, da uporablja druge mišice, da se lahko giblje s čim manj bolečinami. Posledično nastaja še več trigger točk. 

 

 

Znajdete se v začaranem krogu kroničnih bolečin, kjer več ne čutite, kje je res pravi vzrok za njih.

 

Masaža vključuje počasne, dolge,  globoke in močne pritiske na vaše mišice ter vezivno tkivo in sicer na dva načina:

- pritisk se uporablja vzdolž dolžine mišičnih vlaken (stripping) ali 

- pritisk se izvaja prečno na mišično vlakno ( friction ).

Pri tem uporabljam tehnike prijema s komolci, podlahtjo, členki in palci.

Ta tehnika se uporablja za razgradnjo brazgotinastega tkiva, nastalega po poškodbi. Z njo razgradimo trdovratne t.i. vozle, ki vas zategujejo in omejujejo pri gibanju. Gre  za sproščanje globokih čustvenih travm.

Za to obliko manualne manipulacije tkiv je potreben posvet.

Cena

40 eur / 30 min
50 eur / 60 min