Globinska masaža ali masaža globokih tkiv je posebna oblika manualne tehnike, kjer obdelujem globje plasti mišičnega tkiva in fascie.

Trigger točke - miogeloze - mišično prožilne točke - to so majhne poškodbe v mišičnih vlaknih, do katerih pride zaradi različnih vzrokov kot so stres, slaba drža, nepravilni gibi, obremenitev,...Največkrat nastanejo na narastišču mišice. So različne velikosti.

Odpravlajmo jih manualno. Če jih ne odpravite pravočasno, še v začetni fazi, začno sčasoma vplivati na celo mišico in tkivo v okolici. zato se ščasoma poškodujejo tudi okoliška mišična vlakna, ker le-ta prevzamejo naloge že poškodovanih vlaken.

Tako cela mišica zgubi prožnost. telo pa to kompenzira tako, da uporablja druge mišice, da se lahko giblje s čim manj bolečin. Zato nastaja še več trigger točk. 

 

 

Znajdete se v začaranem krogu kroničnih bolečin, kjer več ne čutite, kje je res pravi vzrok za njih.

 

Vključuje počasne, dolge,  globoke, močne pritiske na vaše mišice in vezno tkivo in sicer na dva načina:

- ta pritisk se uporablja vzdolž dolžine mišičnih vlaken (stripping) ali 

- pritisk se izvaja prečno na mišično vlakno ( friction ).

Pri tem uporabljam tehnike prijema z komolci, podlahtjo, členki in palci.

Ta tehnika se uporablja za razgradnjo brazgotinastega tkiva, nastalega po poškodbi. Za razgradnjo trdovratnih t.i. vozlov, ki vas zategujejo in omejujeo pri gibanju.Za sproščanje globokih čustvenih travm.

Za to obliko manualne manipulacije tkiv je potreben posvet.

Cena

35 eur / 30 min
45 eur / 60 min