Verjamem, da vsak človek v življenju dobi opomnike, kdaj kaj dlje časa dela narobe za svoje zdravje, za svojo dušo. Vsakdo jih ni sposoben opaziti in sprejeti. Tudi pri meni je to trajalo kar nekaj časa. Kar nekaj časa, ko sem si zatiskala oči, nisem hotela videti, spremeniti sebe in svojega obnašanje. Porajala so mi vprašanja, kot so: Kaj bodo rekli drugi, me bodo imeli še radi, kako me bodo sprejeli? Vse do tega, ko se enkrat odločiš, zdaj pa je dovolj. Tako ne gre več naprej. Dobila sem dovolj opomnikov. Želim spremembo.

Za 3-tedenski intenzivni program AEQ "Kako delujem in zakaj tako delujem" sem se odločila po nekajkratnih individualnih obiskih pri Sabini. Moja podzavest pred tem ni hotela, ni bila pripravljena. Vmes mi je tudi večkrat ponagajala, saj ni dovolila oziroma se ni želela spreminjati, moje telo pa je kričalo po spremembi.

Pred prvim srečanjem z AEQ metodo sem na svoje telo, svoje občutke gledala drugače. Velikokrat sem jih preslišala, živela v iluziji. Seveda še tudi sedaj nisem na koncu, še veliko dela me čaka. Lahko pa že sedaj rečem, da po 1. programu gledam drugače na svoje telo, v vsakdanjem življenju prepoznam občutke, dogodke in ljudi, ki jih lahko povezujem z občutki iz otroštva, ki sem jih potlačila, pozabila nanje, da so včasih obstajali.

Če se ne bi srečala s Sabino, bi moje telo slej ko prej izgorelo in nikoli se ne bi mogla vrniti, saj verjetno tudi sama ne bi znala pravilno oceniti, spoznati, kaj me je do tega privedlo. Po vsakem dnevu programa je moje telo odreagiralo z različnimi občutki v telesu, spremenjenim obnašanjem v določenih situacijah.

Hvaležna sem Sabini, da mi je vsak dan razložila pomen mojih občutenj, katere pa sem sama začela sestavljati skupaj. Čeprav sem se v program vključila z nizkimi pričakovanji, ki so temelji na tem, ali bom tudi jaz sposobna dobiti iz svojega telesa še kakršnekoli občutke, jih znala ubesediti, povezati, se je to zgodilo. Sploh se nisem zavedala tega, ampak kar naenkrat se mi je več koščkov sestavljanke sestavilo. Verjamem, da če ne bi bila vključena v program, jih ne bi uspela prepoznati in povezati.

Ker sem po poklicu fizioterapevtka, po opravljenem programu AEQ čisto drugače gledam na svoje paciente. Sedaj lahko lažje razumem, zakaj so zataknjeni v kroničnih bolečinah. Zakaj se njihove bolečine spet pojavijo po določenem obdobju.

Program ni spremenil samo mene, ampak tudi moje delo, za kar sem zelo hvaležna Sabini.  Vsak od nas ima svojo zgodbo. Nekateri smo se z njo pripravljeni soočiti prej, nekateri kasneje, nekateri nikoli. Vsekakor priporočam, da to naredite. Tudi moja zgodba je še v odkrivanju. Do sedaj sem se naučila že veliko. Veselim se še vsega, kar prihaja. Verjamem, da mi ne bo vedno lahko, bo pa vredno.

Barbara, 27 let, udeleženka AEQ programa "Kako delujem in zakaj tako delujem", septembra 2023

0
    Košarica
    Košarica je prazna