Kakšen je vaš "poker face"?

S tem, ko zakrčite prečno progaste skeletne mišice, 𝘇𝗮𝗸𝗿𝗰̌𝗶𝘁𝗲 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗲 𝗴𝗶𝗯𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗶𝗻 𝘀 𝘁𝗲𝗺 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗲 𝗶𝘇𝗿𝗮𝘇̌𝗮𝗻𝗷𝗲.

Da okolica ne ve, kaj čutite.
Da ne vedo, kaj je v vas.
Da ne vedo, kaj si mislite.
Naredite držo, ki je prijazna, a prisiljena.
Na obrazu naredite 𝗽𝗼𝗸𝗲𝗿 𝗳𝗮𝗰𝗲.
𝗣𝗥𝗜𝗠𝗘𝗥:
Lahko, da imate službo, kjer se morate do strank vesti zelo prijazno.
Vam pa gredo ljudje na živce.
Ste cele dneve v prisiljeni drži, na obrazu imate poker face. Tako ščasoma otrdite. Niti se več ne sprostite doma. Z leti opravljanja take službe vas začne telo opozarjati, da delujete proti sebi, tako da imate neopredeljene bolečine, ki jim ne najdete vzroka. Zaradi kronično napetih mišic lahko pride do kroničnih bolečin ali obrabe sklepov, raznih poškodb. Vi pa nikakor ne pridete do odgovorov, kaj se vam dogaja.
𝗣𝗥𝗜𝗠𝗘𝗥:
Imate šefa, ki ga ne marate. Ker se ne smete izraziti, mu to pokazati, se napnete, zakrčite mišice, nadanete si poker face ustrežljivega uslužbenca, da obdržite službo. Ali veste, kako vse to vpliva na vase telo? Postajate vedno bolj trdi, togi, vedno manj čutite svoje telo. Tudi vaše misli postajajo vse bolj trde. Vedno bolj ste utrujeni. Zmanjkuje vam energije. Počutite se vedno manj živahno, optimistično, živo.
𝗣𝗥𝗜𝗠𝗘𝗥:
Vzgajali so vas, da morate biti pridni, dati vse od sebe, se truditi. Na ta način ste dobili sporočilo, da le ko garate, ste dovolj dobri ali dovolj vredni. Tako ste že kot otrok pretirano pokrčili mišice , da ste zmogli vse obveznosti.
V odrasli dobi le nadaljujete in se poglobite ta vzorec. S tem, da pride še več obveznosti zraven. Tako ste se zakrčili, da nimate več občutka, kdaj pretiravate in kdaj je čas, da se ustavite in si oddahnete. Ta varianta se vam celo zdi nemogoča. Vse dokler vas telo začne na to opozarjati z bolečinami. Vam pa ni jasno zakaj.
Nobene energije nimate, samo utrujeni ste in vedno bolj nezadovoljni.
𝗞𝗼𝗹𝗶𝗸𝗼𝗸𝗿𝗮𝘁 𝘀𝗹𝗶𝘀̌𝗶𝗺 𝘀𝘁𝗮𝘃𝗲𝗸… 𝗻𝗲 𝘃𝗲𝗺, 𝗸𝗮𝗷 𝗺𝗶 𝗷𝗲, 𝘃𝘀𝗲 𝗷𝗲 𝘃𝗿𝗲𝗱𝘂, 𝘃𝘀𝗲 𝗶𝗺𝗮𝗺 𝘂𝗿𝗲𝗷𝗲𝗻𝗼, 𝗱𝗼𝗺, 𝗱𝗿𝘂𝘇̌𝗶𝗻𝗼, 𝘀𝗹𝘂𝘇̌𝗯𝗼, 𝗽𝗼𝗰̌𝘂𝘁𝗶𝗺 𝗽𝗮 𝘀𝗲 𝘃𝘀𝗲 𝘀𝗹𝗮𝗯𝘀̌𝗲.
Se prepoznate?
0
    Košarica
    Košarica je prazna