Program Izražanja čustev je bil zame drugi od programov AEQ. Po prvem programu Kako delujem in zakaj tako delujem, sem na svoje telo začela gledati drugače. Bolje sem ga občutila, kar pa se je še nadgradilo s programom Izražanja čustev, saj sem svoja čustva začenjala občutiti tudi v svojem telesu.

Te stvari so mi bile prej samoumevne, oziroma sploh nisem razmišljala o njih kot pomembnih.

Znotraj programa sem ugotovila, da na začetku sploh nisem pravilno poznala čustev. Imela sem različne iluzije kaj naj bi katero čustvo bilo. Spoznala pa sem tudi, da nekatera čustva sploh niso bila moja čustva, ampak so bila priučena kako naj bi izgledala, iz moje primarne družine.

Prav tako me je šokiralo, ko je padla iluzija o nekaterih razdiralnih čustvih, za katere je moja glava bila prepričana, da jih ne poznam, moje telo pa je pokazalo drugače. To niso prijetna spoznanja v danem trenutku, so pa mi na veliko odprla vrata v nadaljnje raziskovanje.

Spremenili so se tudi moji odnosi z drugimi. V službi opažam, da se uspešno umaknem ljudem za katere menim, da ne vplivajo najbolje name. Sedaj hitreje prepoznam take ljudi, upam se umakniti z manj slabe vesti kot pa prej. Prav tako se vedno bolj izboljšuje in izpopolnjuje moj odnos s partnerjem. Ker je tudi on obveščen o vseh mojih občutkih, spoznanjih, lažje komunicirava, lažje razumeva zakaj v danem trenutku tako ali drugače odreagirava. Veliko več je razumevanja v odnosu. Partnerju tudi upam povedati, ko me nekaj moti, kar pa v preteklosti nisem vedno storila in sem velikokrat občutke potlačila v svojem telesu.

Program bi priporočila vsem ženskam, ki si želijo upati, dovoliti, občutiti katera čustva so v njihovem telesu. S temi čustvi pa tudi nekaj narediti in si tako izboljšati svoje življenje v odnosih z drugimi.

Kljub temu, da program poteka online, se je med udeleženkami ustvarilo prijetno, intimno, predvsem pa z žensko energijo obarvano vzdušje.

Barbara, 28 let
marec, 2024

0
    Košarica
    Košarica je prazna