Naj se ti najprej zahvalim, da si me sprejela v svoj program....za tvoje razlage, pozornost, energijo in vodenje skozi vaje.
Tole je bil moj 3. AEQ program, prvi s tabo. Všeč mi je delo v manjši skupini, v ženski energiji, tvoja kombinacija topline in odločnosti.
Občudujem, kako nas prebereš preko izvajanja vaj na zaslonu, ko smo v resnici na drugem koncu Slovenije.
Kaj sem pridobila po treh programih AEQja?
Težko se izrazim o tem, vendar vem, da je zdaj drugače....v službi, doma, odnos do same sebe, odnos do primarne družine.
Še pred nekaj leti sem v službi bila velikokrat v občutku nemoči....veliko premišljevanja kako bom to zmogla, strahu pred novimi izzivi, veliko sem bila v glavi...in se kar nisem mogla lotiti problema. Z odlašanjem je le ta v glavi...zavesti, vedno bolj rasel...nemoč se je množila...dokler nisem z močnimi občutki strahu izpeljala naloge. Glas se mi je tresel, roke tudi....srce je nabijalo, dihanje je bilo hitro in plitko.
Med izvajanjem vaj na prvem programu me je naenkrat presenetil uvid, da ta nemoč sploh ni moja....da sem jo uspešno prejela od mame, že v rosnih letih otroštva. S pomočjo vaj in razlag sem ta uvid vedno bolj ozavestila in danes mi je v službi laže. Ni več take treme, nemoči pred poročanji, sestanki, pogajanji...Vse je nekoliko bolj lahkotno, z manj vložene energije v mentalno predpripravo. Več je zaupanja in vere vase. Ne da ni več problemov...seveda so, ampak reševanje in delovanje je lahkotnejše in z manj skrbi in sekiranja.
Na tvojem programu smo spoznavali čustva....Niti ni bilo tako presenečenje, da imam največ dela z ljubeznijo in veseljem. Tu imam še precej dela in bolje mi je šlo na programu, kot zdaj ko je na meni, da raziskujem ti dve čustvi in delam vaje.
Kljub temu, so odnosi v družini boljši....z otroci, pa tudi z možem. Kot da bi tudi on hodil na AEQ...je najin odnos zdaj močnejši, bolj ljubeč, zavedava se hvaležnosti drug za drugega. Nekako mu že več kot 20 let želim dopovedati, da je najih odnos prvi, pred ljubeznijo do otrok....zdaj čutim, da me že bolj razume, čeprav mi tega z besedami še ni potrdil.
Da moje otroštvo ni bilo OK se zavedam že dolgo....pa kljub temu sem še mnogo let potem, ko sem imela svoje otroke močno čutila čustva in potrebe svojih staršev, sester,... Vem da sem tudi na ceno svojih otrok velikokrat reševala najprej probleme staršev....Razblinila si mojo iluzijo o reševanju žensk, kaj dejansko je v ozadju, da me to tako vleče, da si želim organizirati ženske kroge,....močen podzavesten vzorec reševalke....hkrati pa sem čutila, da nimam dovolj energije niti zase. Močno sem okrnila stike z primarno družino, ob pogovorih pa sem vedno bolj iskrena in pristna....tudi jezna.
V odrešitev mi je bilo tudi spoznanje, da je jeza sintropično čustvo, ki ureja.....spoznala sem, da moje prevladujoče čustvo ni žalost....ampak mnogokrat jeza. In da silovitost tega čustva moram upoorabiti sebi v prid, za reševanje česar me moti, ovira, ogroža ali omejuje.
Zavedam se, da je telo posrednik, ali poštar med podzavestjo in zavestjo in da je zato izvajanje vaj tako pomembno....Pa kljub temu nimam dovolj discipline, da bi tudi sama vsak dan izvajala vaje. Zato vem, da bom še nadaljevala z AEQ programom....še ne vem kako in se ne mudi, saj nimam močnih kroničnih bolečin v telesu, pa vendar mi je od vseh tehnik AEQ zdaj najbližji in najbolj učinkovit. Ali mi priporočaš individualno obravnavo...pri kom? Maribor je na žalost predaleč.
Še bi lahko pisala....pa me omejuje čas....Hvala ti Sabina za vse tvoje razlage in uvide.....IN srčno upam, da se še kdaj srečava preko zooma ali  celo v živo.
Srečno!
Mira, stara 50 let
marec 2024
0
    Košarica
    Košarica je prazna