ON LINE program:

Čutenje sporočil telesa

Opazovanje kaj se mi dogaja in kako se realno počutim.

Datum začetka:

marec 2023


Ura:

zvečer od 19:30 do 20.45


Lokacija:

v kotičku vašega doma
(preko Zoom-a)


Cena:

140 €


Program bo potekal 2x po 4 dni v tednu

(od ponedeljka do četrtka)

(Vsak dan se dobimo za 45 min.
Učili se bomo AEQ® dihalne vaje in dihalne module.)


AEQ® vaje se izvajajo v živo, preko Zoom aplikacije.
Za udeležbo potrebujete računalnik, prenosnik ali telefon s kamero, za kvalitetnejše izvajanje vaj. Kamera mora biti prižgana, v primeru neprižgane kamere ni mogoče sodelovati. Prisotni morate biti v živo, vsak termin, saj posnetkov ni.

Ne obljubljam, da bo lahko, bo pa vredno.

Cilji programa:

1. Opaziti, zakaj imamo v življenju neželene rezultate in zakaj se nam ponavljajo ene in iste stvari.

Če ne vemo kaj počnemo v sedanjem trenutku je izjemno težko zavestno vplivati, da bo sedanjost drugačna. Če ne moremo vplivati na to, da bo sedanjost drugačna, ne moremo pričakovati, da bo drugačna prihodnost, sploh pa ne boljša.

Samo s primernim delovanjem se lahko začne proces spreminjanja na boljše. Ob izvajanju AEQ vaj® in AEQ dihalnih vaj®, boste imeli priložnost opazovati kaj se v vas dogaja. To kar boste opazili, boste primerjali s tem kar ste slišali. Vsaki dan boste to malo bolj razumeli in to kar boste razumeli, boste povezali s tem kar čutite.

Na osnovi tega vam postaja vedno bolj jasno, kaj hoče vaša glava – zavest in kaj hoče vaše telo. Če ta dva ne gresta v isto smer, ne moremo imet želenih rezultatov. Uporabljate preveč volje in moči, kar vas izčrpava. Tako boste začutili kaj vas utruja.

2. Zaradi tega se boste učili upočasnjevanja. Brez tega ne morete opaziti, zaznati in na koncu občutiti kaj se dogaja v vašem telesu.

Vedno bolj boste zaznavali, da nekaj ne čutite in s temi spoznanji boste bolj razumeli, kako pomembno je, da vztrajate in nadaljujete, da boste sčasoma spustili telesne občutke bližje zavesti, močneje v zavest. Več podatkov (občutkov) kot pride iz telesa v zavest, bolj občutite kako ste in znate bolj pravilno reagirati.

3. Učili se boste kaj pomeni biti v sedanjem trenutku, kaj vam to prinaša in zakaj je to tako težko.

Zato boste lahko čez dan vedno bolj pozorni na to kako ste. Kako sedite, hodite, kaj govorite, kako govorite, kaj čutite v telesu, kakšen izraz imate na obrazu, kaj čutite v očeh in podobno. Zato boste dobili vedno več podatkov o vas kako ste in kako se vedete v sedanjosti, kar pa je edini način, da začnete spreminjat stvari v sedanjosti, da bo prihodnost drugačna.

4. Vaje vodim v živo in ne po posnetkih, zato da se pritisk na vašo zavest kar se da poveča, da je vedno bolj v sedanjem trenutku. Zato je vaša glava prisiljena ohranjati pozornost na navodila in dosledno izvajanje vaj.

Tudi telo in podzavest lahko delujeta samo v sedanjem trenutku. Zato bolj opazite, kdaj želi zavest odtavat iz sedanjosti v druge iluzorne scenarije, stran od stvarne realnosti, ki je v telesu. Kar je razlog, da ne dobivate želenih rezultatov.

Jasneje vam postaja zakaj je tako težko biti v stiku s telesom, ki hrani vso vašo preteklost.

5. Bolj vam jasen bo odnos do lastnega telesa. Opazili boste kakšen odnos imate do lastnega telesa. Ste do njega razumevajoči, okrutni, nasilni, preveč prestrašeni?

6. Naučili se boste kako iz simpatičnega delovanja centralnega živčnega sistema priklopiti na parasimpatično, kar je predpogoj, da se lahko upočasnite. Kakšen je občutek v tem stanju v telesu in kaj to pomeni za vaše sisteme.

7. Z izvajanjem AEQ vaj® boste občutili kaj je to senzorno motorna amnezija. Šele ko jo začutite, jo lahko začnete odpravljati.

8. Bolj jasni vam bodo razlogi za vaše počutje in telesna stanja, kar vam bo dalo voljo do nadaljnjega raziskovanja lastnega telesa, njegovih sistemov in zakonitosti, ki nanj vplivajo.

AEQ metoda® vam daje orodja kako ta proces poteka in navodila za delo za spremembe na boljše.

Dosti poslušamo kako je potrebno prit v stik s telesom, da čutimo kaj je narobe, da lahko potem to spremenimo. Beremo, se informiramo, mogoče smo že celo kaj poskusili. Pa se nič ne spremeni. Sploh na boljše ne.

Priti v stik s telesom ni enostavna stvar.

Čutiti ni tako preprosto, kot se sliši, kljub temu, da je čutenje tisto osnovno človeško.

Zakaj ne čutimo? 

Kaj se nam dogaja?

Jesenski programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®

Čutenje je telesni fenomen. Kako je možno, da vas telo postavi v položaj, da ne čutite, kako ste in kaj se vam dogaja; da vam vedno bolj primanjkuje življenjske energije in moči, da se počutite vedno slabše, nezmožne in nemočne naredit karkoli. Ali pa ste celo v bolečinah, za katere nimate pravega vzroka. Kljub močni volji, se stvari ne spreminjajo v smer, v katero bi si želeli.

Na pravi poti ste, ko se vprašate kaj se vam je takega dogajalo v preteklosti, da ste dobesedno odrezali čutenje, sporočila iz telesa, da bi jih vaša glava – zavest zaznala in upoštevala.

Če so bile situacije in dogajanja v preteklosti preobremenjujoča za vas in ste doživljali prevelik pritisk glede na vašo čustveno zrelost, je naravni obrambni mehanizem telesa, da močno pokrči mišice. Ker verjetno to ni bil enkratni dogodek, ampak način življenja, se te mišice kronično napnejo in take ostanejo, ne da bi se vi tega zavedali.

S tem ste zmanjšali čutenje kaj se dogaja v vas samih in okrog vas, kako ljudje vplivajo na vas. Tako ste lažje preživeli v okolju, ki ni bilo najbolj optimalno. Navadno se izkaže, da še danes ne veste, da dano okolje ni bilo dobro do vas.

Svoje izražanje ste blokirali tako, da ste močno aktivirali svoje mišice in mišične skupine:

 • da ste zmanjšali čutenje in s tem občutke, ki so vam govorili, da nekaj ni v redu,
 • da svojih občutkov niste delili z okolico.

Zato je zelo verjetno, da na ta način delujete še danes, pa se tega ne zavedate. Vas pa to močno zaznamuje in upravlja z vami.

Kljub temu, da se še nikoli prej niste ukvarjali s tem, kakšen vpliv imajo podzavestno aktivirane mišice na čutenje in s tem na vas - na vaše misli, na vaše želje, odločitve, delovanje, vedenje, odnose, nikoli ni prepozno, da začnete to spreminjat.

Z razumevanjem tega delovanja in AEQ® vajami se začne proces raziskovanja kdo sem in kako delujem.

Zdaj razumete, da je v vas neko dogajanje, čutenje, ki se ga ne zavedate. Kljub temu pa s tem močno vplivate na svojo okolico.

Z vedno več čutenja, dobite odgovore kaj se vam dogaja in kakšen je ta vpliv.

Ob tem se je dogajala še ena zelo pomembna sprememba, s katero se verjetno še tudi nikoli niste ukvarjali: prišlo je do manipulacije dihanja. Vaše dihanje se je moralo prilagoditi razmeram v okolju, ob enem pa vzdrževati novo nastala stanja v telesnih sistemih. Kar pomeni, da ste postali nefunkcionalni dihalec.

Kako je možno, da imamo v telesu takšno stanje, ki bi se ga morali zavedati, da bi lahko vplivalo na nas, da bi drugače čutili, se drugače vedli, drugače mislili, da bi vedeli kaj delamo narobe ali kako nekaj spremeniti, pa tega ne zaznamo, enostavno ne vemo in ne znamo?

Odgovor je: V telesu imate senzorno motorno amnezijo ali senzorno motorno odtujenost.

Vendar ta odgovor ne morate razumeti, dokler ga ne začutite. Začutiti kaj je to senzorno motorna amnezija, pa je predpogoj, da jo lahko odpravite.

Vpliv telesnega stanja na vašo zavest se zmanjša, kar vpliva na to kako se realno počutite, kakšne misli imate, kakšne načrte imate, kakšne želje imate, kako se odločate.

Počasi pridemo do odgovora zakaj ste takšni kot ste in zakaj delujete tako kot delujete.

AEQ metoda vam daje orodja kako ta proces poteka in
navodila za delo za spremembe na boljše.

Ne bo lahko, bo pa vredno.

Ta program je za vas:

 • Ponavljate ene in iste stvari, pa ne razumete kako je to mogoče?
 • Ste čustveno otopeli?
 • Se ne znate izraziti?
 • Ste vedno bolj utrujeni, izčrpani, tudi dopust tega počutja ne spremeni?
 • Vas utrujajo odnosi? Imate neurejene odnose v družini, službi?
 • Se prepirate za ene in iste stvari?
 • Se vam dogajajo ene in iste stvari, pa ne razumete zakaj?
 • Imate male razvade, ki vam škodujejo, pa se jih nikakor ne morete rešiti?
 • Ste vedno manj storilno opravilni? Delo vam ostaja, doma in v službi, kar vas še bolj obremenjuje?
 • Tudi, ko imate prosti čas, niste zmožni, da bi si vsaj malo napolnili baterije?
 • Nemočno gledate, kako vam čas beži? Kot da nimate nobene kontrole nad dogajanjem?
 • Imate neopredeljene bolečine, katerim ne najdete vzroka?
 • V telesu se počutite togo, kot da to telo ni vaše?

Kako se bomo učili?

Vsaki dan po urniku se dobimo na zoom linku. Vodila vas bom skozi AEQ® vaje, AEQ® dihalne vaje in dihalne module.

To niso posnetki. Vaje vodim v živo, zato je vaša glava prisiljena ohranjat pozornost na navodila in dosledno izvajat vaje!

PRAKTIČNO DELO NA TLEH: 

Doma v mirnem okolju si najdite svoj prostor, da boste imeli toliko prostora, da lahko roke raztegnete. Poskrbite, da ne boste imeli nobenih motenj, da boste lahko skoncentrirano poslušali navodila in opazovali dogajanje v vas.

Zaznavali boste razliko med tem kaj slišite, da naj bi naredili, kaj hočete narediti, pa kaj dejansko naredite. V glavi vam bo vse jasno kaj narediti. Telo je tisto, ki izvaja dejanja in ste v šoku kako telo ne posluša oziroma dela nekaj po svoje. Vi boste točno razumeli, kaj naj bi naredili. To kar slišite, to kar razumete, to česar se zavedate, ne morete pa to izvest. V glavi je vse jasno, telesu pa ni nič jasno. 

V 14 dneh boste bolj prišli v stik s čutenjem iz telesa, da boste sami občutili kaj je to senzorno motorna amnezija. Del tega, kaj vse naj bi čutili, pa ne čutite.

Samo z izvajanjem AEQ® vaj lahko začutite senzorno motorno amnezijo, kar je predpogoj, da jo lahko odpravite.

UVODNO PREDAVANJE

POMEMBNO: Posnetkov predavanj in vaj NI.

14 dni je čas, ki ga posvetite sebi in razumevanju svojega delovanja. Ko razumete, da smo sestavljeni iz telesa, zavesti in podzavesti ter njihovega prepletenega delovanja, razumete, da nas bo podzavest želela speljati z zelo tehtnimi razlogi, da nekaj ne slišite, da ne bi prišlo do spremembe vedenja. Zato se najdejo opravičljivi razlogi, da manjkate. Mi pa želimo to zaznati in preseči. Zato se s plačilom zavežete sami sebi, da boste prisotni v živo, ker kljub vsej tehnični podpori, posnetkov ni.

Kdo vodi program?

Skozi program vas bom vodila Sabina Musar, učiteljica AEQ® metode 3. stopnje in učiteljica AEQ® dihanja 2. stopnje.

Z drugimi besedami, ženska, ki sem šla skozi ogromno preizkušenj v življenju in neka iskra v duši me je vlekla na pot samoraziskovanja.

AEQ metoda® mi je dala največ realnih odgovorov na moje delovanje in vedenje v preteklosti, ter njihov vpliv name in mojo okolico. Z razumevanjem in čutenjem delovanja telesa, zavesti in podzavesti, spreminjam sebe tako, da z vedno večjo čustveno zrelostjo odpravljam vedno več senzorno motorne amnezije in senzorno motorne odtujenosti.

Še vedno prihajam do novih spoznanj, kje živim v iluziji. Še vedno hodim skozi depresivna stanja, ko pridem do spoznanj, v kakšne iluzije sem bila prepričana. Zato vem, da to delo ni enostavno.

Vem kaj zame dela moj učitelj. Zato vem kako vas peljat čez procese samospoznavanja.

Kako dihate?

Prijava na program:

Ste se odločili za program?
Svoje mesto v skupini si zagotovite z nakupom programa:

Programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®
Jesenski programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®