Datum začetka:

22. 9. 2022


Ura:

1. skupina: 18:00

2. skupina: 19:30

(Želeno skupino izberete pred plačilom programa.)


Lokacija:

Sončna Vila,

čudovit sprostitveni ambient pod Kalvarijo


Cena:

220 €


Program poteka

10 tednov, do 24. 11. 2022

Vaje v živo vodim eno uro. Na koncu nam ostane 15 min časa za pogovor in vsa vprašanja, za vaše boljše razumevanje.


V primeru zaostritev covid ukrepov, se program seli online, nemoteno bo potekal preko zooma.

V primeru, da se programa zaradi opravičljivih razlogov ne morete udeležiti, vam pošljem zoom link. S tem se lahko pridružite programu v živo. V 10 tedenskem programu vam Zoom link pripada 3x. Posnetkov ni. Kljub vsej možni tehnični podpori, posnetkov NI. Le tako se zavežete, da ste se odločili pristopiti k samospoznavanju resno, z zavedanjem, da podzavest vodi 90 % vašega avtomatiziranega delovanja. Zaradi tega ste se znašli v težavah, ki bi jih radi rešili. To je osnovni pogoj, da se zavedate kako kršite fizikalne zakone, ki vplivajo na vaše življenje. Zato je za vašo spremembo potreben drugačen pristop. Kljub temu, da se vaša podzavest temu upirala. Odstopanj ne bo.

V Mariboru imate priložnost V ŽIVO izkusit program učenja AEQ metode® in AEQ vaj®

V živo je program še bolj intenziven, ker je moj pritisk na vašo zavest večji, zato vaša zavest težje odtava. Na vašo zavest pritisnem z veliko količino informacij. Ta moja akcija močno vpliva na vas, zato je vaša reakcija v obliki prepoznavanja avtomatiziranih, podzavestnih vzorcev, hitrejša.

Zakaj je to učenje tako pomembno?

Pri AEQ metodi® delimo naš sistem na telo, zavest in podzavest. Ne-čutenje in ločenost med njimi so glavni razlogi, da imamo v življenju težave. Te so lahko fizične, psihične, čustvene, kar vpliva na vsa področja našega življenja.

Zakaj pride do težav?

Zakaj en del telesa uporabljamo drugače kot drugega, pa tega sploh ne vemo, ne čutimo.

  • Informacije, signali, ki prihajajo iz okolja v vaše telo, kljub temu, da so lahko dovolj močni, ne vzburijo dovolj vaše senzorne receptorje, da bi informacije začele potovati do možganov, do senzornega dela možganov, da bi zaznali, čutili, kaj se v okolici dogaja.
  • Ali pa se te informacije izgubijo po poti do možganov.
  • Lahko jih okuži podzavest in jih zato zaznamo popačeno, glede na vašo podzavest.

Ravno tako je z dogajanjem v našem telesu, ki je lahko močno, a ne dovolj, da bi informacije prišle do možganov, do senzornega dela možganov, da bi mi čutili to dogajanje. Ker ti signali niso dovolj močni, da vzburijo senzorni del možganov, se ne more temu primerno odzvati motorni del možganov, da bi v telo poslalo primerne odzive in reakcije na senzorične inpute. 

To je razlog, da vi temu primerno »narobe« reagirate ali pa ne reagirate. S tem se gibate omejeno oziroma vedete omejeno – ne v skladu z originalnimi informacijami, signali.

Skratka: V vaši okolici in v vašem telesu je stanje, ki bi se ga morali zavedati in ga zaznati, da bi lahko vplivalo na vaše čutenje, razmišljanje, odločitve, na vaše gibanje in vedenje. Pa se ga ne. Zato se lahko vi vedete kot, da to ne obstaja ali pa ocenjujete te informacije popačeno. To stanje imenujemo senzorno motorna amnezija.

Kar vam povzroča težave tako pri športu, delu, doseganju želj, izpolnjevanju vaših ambicij, kot pri odnosih z ljudmi. Najbolj pa v odnosu do samega sebe. Ker na ta način lahko ohranjate iluzijo, v katero upravičeno verjamete, da so stvari takšne, kot mislite da so. Takšno delovanje vodi v samodestruktivna vedenja, pa se tega ne zavedamo.

Povedano drugače: telo ne pošilja podatkov, impulzov gor v glavo. Za dvig nadzora nad mišicami, morate prvo dvignit kvaliteto občutka iz mišic gor. Če želite dvignit kvaliteto občutka, morate prvo povečati število impulzov iz telesa gor. To potem omogoča večji nadzor nad telesom.

Z razumevanjem tega dobite prvi odgovor na to, zakaj se počutite slabo, zakaj ste vedno bolj utrujeni, nervozni, ali v stalnih napetostih, celo bolečinah, pa ne veste zakaj.

Zakaj do tega pride?

Obstaja več razlogov:
V vaši preteklosti so se odvijala dogajanja, ki za vas niso bila dobra. Ker ste bili nezmožni ali nemočni urediti dogajanje v vašo korist, ste se morali na neugodne razmere navaditi. To pa ste lahko naredili le tako, da ste pokrčili prečno progaste skeletne mišice in fascijo, kjer je največ čutilnih receptorjev. S tem ste zmanjšali ali pa popolnoma prekinili občutljivost na zunanje in notranje dražljaje. Kot že rečeno prej – popačili ali prekinili ste realno zaznavanje dogajanja zunaj ali znotraj vas. To se lahko dogaja mesece, leta ali desetletja, zato teh mišic ne čutimo in ne vemo v kakšnem stanju so. To je tudi razlog, zakaj lahko en del telesa čutimo in uporabljamo drugače kot drugega.

Jesenski programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®

Zelo pomembno: Takrat se je spremenilo tudi vaše dihanje. Dihanje je vse telesno gibanje. Pri optimalnem funkcionalnem dihanju sodeluje ogromno mišic. Če ste mišice zaradi določenih razlogov močno pokrčili, ste s tem pokrčili tudi vse dihalne mišice. Iz parasimpatičnega dihanja je telo preklopilo na simpatično. Vaše dihanje je postalo hitrejše, brez dihalnega premora.

Hitreje kot dihate, manj kisika pride v telo.

Če ni dihalne prekinitve, ne more prit do kvalitetne izmenjave plinov v pljučih.

S tem naši sistemi manipulirajo vnos življenjske energije v telo.

S tem se omeji vaše izražanje.

Lahko pa do takšne zakrčitve pride zaradi enkratnih dogodkov, kot je nesreča, operacija,…

Jesenski programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®
Jesenski programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®

Samo z izvajanjem AEQ vaj® lahko začutite senzorno motorno amnezijo,
kar je predpogoj, da jo lahko odpravite.

POMEN AEQ VAJ®: zelo pomembno je  razumevanje vašega dogajanja, to omogoča proces povečanja občutka in nadzora nad gibanjem mišic. Kar zahteva primerno količino časa, energije in pozornosti za samospoznavanje, samoanalizo in razumevanje vaše preteklosti. Brez, da poznamo preteklost, ne moremo vedeti kdo smo in kako delujemo v sedanjosti.

Namen vaj: zaznate razliko med tem kaj slišite, da naj bi naredili, kaj hočete naredit, pa kaj dejansko naredite. V glavi vam je vse jasno kaj narediti, telo je tisto, ki izvaja dejanja in ste v šoku kako telo ne posluša oziroma dela nekaj po svoje. Vi jasno razumete, kaj naj bi naredili; to kar slišite, to kar razmete, to česar se zavedate - ne morete pa to izvest. V glavi je vse jasno, telesu pa ni nič jasno.

Jesenski programi učenja AEQ vaj skozi AEQ metodo®

OBČUTEK je tisto osnovno človeško, ki nam omogoča razumevanje, učenje, nadzor.

Telo je sistem, ki je dominanten. Vedno je tako, kot telo hoče.

Zato je cilj vaj, da bolje spoznamo, kdo smo in kako delujemo. Realno.

Kaj vse vpliva na nas, pa se tega ne zavedamo.

Na kaj in kako mi vplivamo navzven, pa se tega ne zavedamo. Ima pa svoje posledice, ki navadno niso zaželene.

Do želene spremembe na boljše lahko pridemo, če bomo vložili dovolj časa in energije, da bomo vedno več razumeli kako delujemo. Dovolj pozornosti dali v telo, da občutimo mišice, za katere nismo vedeli, in z povečanim čutenjem telesa vedno bolj odpravljamo senzorno motorno amnezijo.

To vam lahko spremeni življenje. Razumeti kako delujete, občutiti realno kaj se vam dogaja, vam daje orodje, da lahko urejate vse, kar vam življenje prinaša.

Kdo vodi program?

Skozi program vas bom vodila Sabina Musar, učenka AEQ® metode 3. stopnje (4/5) in učiteljica AEQ® dihanja 2. stopnje.

Z drugimi besedami, ženska, ki sem šla skozi ogromno preizkušenj v življenju in neka iskra v duši me je vlekla na pot samoraziskovanja.

AEQ metoda® mi je dala največ realnih odgovorov na moje delovanje in vedenje v preteklosti, ter njihov vpliv name in mojo okolico. Z razumevanjem in čutenjem delovanja telesa, zavesti in podzavesti, spreminjam sebe tako, da z vedno večjo čustveno zrelostjo odpravljam vedno več senzorno motorne amnezije in senzorno motorne odtujenosti.

Še vedno prihajam do novih spoznanj, kje živim v iluziji. Še vedno hodim skozi depresivna stanja, ko pridem do spoznanj, v kakšne iluzije sem bila prepričana. Zato vem, da to delo ni enostavno.

Vem kaj zame dela moj učitelj. Zato vem kako vas peljat čez procese samospoznavanja.

Kako dihate?

Prijava na program:

Ste se odločili za program?
Svoje mesto v skupini si zagotovite z nakupom programa: