KAJ JE MADEROTERAPIJA?

 

Maderoterapija ('madera' pomeni v španskem jeziku les), poznana kot terapija z lesom oz. lesenimi pripomočki, je posebna tehnika masaže, ki predstavlja povsem naraven in neinvaziven način oblikovanja telesa, zmanjšanja celulita in pomlajevanja obraza. Takšna, kot jo učimo in uporabljamo pri nas, izvira iz Kolumbije, sicer pa ima njeno starodavno poreklo korenine v vzhodnjaških kulturah. 

Maderoterapija se izvaja v zdravstveno-terapevtske, estetske in sprostitvene namene ob uporabi posebnih anatomsko oblikovanih lesenih pripomočkov, kot so valjčki, skodelice, tablice ipd. Leseni pripomočki so oblikovani tako, da se lahko učinkovito prilagodijo različnim delom telesa. Izdelani so iz kakovostnega lesa, ki je v skladu s filozofijo tradicionalne kitajske medicine eden od petih elementov v naravi. Maderoterapija tako zagotavlja popolnoma naraven pristop k oblikovanju telesa, zmanjšanju celulita in pomlajevanju obraza brez možnosti alergijskih reakcij na koži. 

Tehnika masaže vključuje vrsto ritmičnih gibov, ki se ponavljajo, ob uporabi več različnih lesenih elementov. Izbira lesenih pripomočkov je odvisna od dela telesa in težave, ki jo stranka želi zmanjšati ali odpraviti. Maderoterapija predstavlja bistveno višjo kakovost masaže kot že znane klasične masaže in je namenjena ljudem z maščobnimi oblogami (celulit) na posameznih delih telesa, težavami z zastajanjem vode in odpadnih snovi (toksinov) v telesu, gubami in nekaterimi drugimi težavami.

Maderoterapija k človeku pristopa celostno (holistično), njeni učinki blagodejno vplivajo na telo, um in duh. Z uporabo te terapije lahko vplivamo na (pre)oblikovanje telesa, pripomoremo k boljši čvrstosti telesa, prožnosti kože, zmanjšanju gub na obrazu in drugih delih telesa, zmanjšanju maščobnih celic in celulita, učinkovitejšemu izločanju strupov, odvečne vode ter posledično k izboljšanju limfnega pretoka. Maderoterapija učinkuje tudi pri razbremenitvi in sprostitvi mišic, sklepov ter nekaterih bolečinah. Maderoterapija vpliva na bolj harmoničen pretok energije v telesu in pripomore k vzpostavitvi in ohranjanju energetskega ravnovesja v telesu. Prav tako pripomore k psihični sprostitvi. 

Maderoterapija je 100% naravna, 100% neinvazivna masažna tehnika, z relativno malo kontraindikacijami.

Priporoča se za:

  • celostno sprostitev telesa in duha,

  • spodbuditev krvnega obtoka, boljši dotok kisika in hranilnih snovi do tkiv/celic,

  • spodbuditev limfnega obtoka v telesu, učinkovitejšo odstranitev toksinov, drugih odpadnih snovi oz. metabolnih produktov iz telesa,

  • pospeševanje presnove,

  • 'razbijanje' celulita in maščobnih celic,

  • izboljšanje tonusa, napetosti kože,

  • odstranjevanje odmrlih celic kože, odpiranje por, izboljšanje izmenjave plinov in izločanje odpadnih snovi preko kože,

  • tudi izboljšanje tvorbe kolagena in elastina za manjšo izrazitost/vidnost gub ter mladostnejši videz (obraz),

  • razbremenitev in sprostitev mišic,

  • boljše psihično in splošno počutje.